آزمایش تعیین درصد جذب آب موزاییک

موزاییک کف پوشی است متراکم ، در حقیقت یک جور بتن است که تراکم خود را یا از طریق فشار پرسی و یا از طریق لرزش به دست می آورد و از ماسه ، سیمان ، سنگ دانه، پودر سنگ و آب در ابعاد و طرح های گوناگون وجوددارد.

 

 

 

 

 به طور کلی موزاییک از دو سطح تشکیل شده است :

۱. لایه رویه و یا رنگ موزاییک :

این لایه که نقش موزاییک را تشکیل میدهد و در آن از پودر سنگ ، سیمان، آب و از ترکیبات دانه بندی شده و رنگی استفاده شده است .

2. لایه زیرین یا نارین:

این لایه از موزائیک دارای ضخامت بیشتری نسبت به لایه رویه می باشد نقش تحمل فشار را نیز بر عهده دارد. و مانند لایه رویه از سیمان ،آب و ماسه تشکیل شده است.

  روشهای تولید موزییک :

1. روش پرسی : در این مورد اعمال فشار با استفاده ازدستگاه پرس باعث ایجاد تراکم در موزائیک می شود. که این فشار بسته به ابعاد و نوع سنگ دانه های به کار رفته متغییر می باشد. موزاییک هایی که از این طریق تولید میشوند حتما نیاز به ساب خوردن دارند.( دو قشری)

2. روش ویبره ای: در این مورد اصلا فشاری وجود ندارد وعمل تراکم و یکنواخت سازی به کمک دستگاه لرزاننده انجام می گیرد و معملا به علت داشتن سطحی صاف نیاز به ساب ندارد اما نوعی از موزائیک های ویبره ای هستند که درآنها سنگ تزیینی به کار رفته است و عمل سایش بر روی آنها انجام می گیرد.( تک قشری)

    آزمایش تعیین درصد جذب آب موزاییک  

هدف از آزمایش : بدست آوردن قابلیت جذب موزائیک و مقایسه ی آن با استاندارد .  

 

 

  وسایل مورد نیاز :

1 – سرامیک مصالح مورد نیاز: موزايیک 

2 – ترازو

3 – تشت آب    

 

شرح آزمایش :

ابتدا نمونه ای از موزائیک را فراهم کرده ، سپس وزن آن را حساب کرده و آن را یادداشت کرده و آن را w1می نامیم ، آنگاه نمونه را درون حوضچه ی آرامش که از قبل پر از آب شده قرار می دهیم . زمان قرار دادن نمونه در داخل آب به مدت 24 ساعت می باشد . تا نمونه به حالت اشباع برسد. بعداز 24 ساعت نمونه را از حوضچه ی آرامش خارج کرده و آن را بوسیله ی پارچه تنضیف خشک کرده و سپس بوسیله یک ترازو وزن موزائیک را که طبیعتاً وزن آن بیشتر شده را بدست آورده و وزن آن را w2می نامیم و درصد جذب آب کاشی را بوسیله فرمول زیر بدست می آوریم :  

نتایج و محاسبات : درصد جذب آب موزاییک=

پرسش و پاسخ :

1 – شماره استاندارد آزمایش را بیان کنید ؟

شماره استاندارد 3994 ISRM – و میزان جذب آب مصالح سنگی آن شماره 578 می باشد .

2 – خطاهای این آزمایش را بنویسید ؟

الف) ضریب انساط حرارتی

ب) در نظر نگرفتن درجه حرارت محیط

ج) وناخالصی در خود مصالح

د) خطا در اندازه گیری وزن مصالح

ه) وجود ناخالصی در حوضچه ی آرامش

و) قرار نگرفتن مصالح بطور کامل در آب ز) خشک نکردن مصالح بعداز بیرون آوردن آنها از حوضچه ی آرامش و سپس وزن کردن آنها

3 – نتایج خود را با استاندارد مقایسه کنید ؟

در استاندارد میزان جذب آب موزائیک بین 4 تا 6 می باشد که عدد بدست آمده ما 6.2 و درصد متعادلی می باشد .لازم به ذکر است که مقایسه ها با نشریه 55 صورت گرفته است